Novice

Več novic >> Arhiv

Ugledno zlato mednarodno priznanje za interaktivni učni komplet Maximal

12.10.2017

zlata

S ponosom vam sporočamo, da smo na mednarodnem knjižnem sejmu v Frankfurtu prejeli prestižno nagrado. Interaktivni učni komplet Maximal je osvojil zlato priznanje Best European Learning Materials Award (BELMA) v kategoriji učnih gradiv za učence do 12 let. Nagrajeno učbeniško serijo Maximal za nemščino odlikuje koncept kombiniranega učenja (blended learning), kar pomeni, da temelji na tesni povezavi tiskanih in interaktivnih gradiv.

Najprestižnejša evropska priznanja za učna gradiva
Na tradicionalnem tekmovanju BELMA so založniki iz 18 evropskih držav tekmovali v štirih kategorijah. Kakovost učbenikov in drugih (digitalnih) učnih gradiv je ocenjevala strokovna žirija, sestavljena iz uglednih raziskovalcev učbenikov. Nagrade BELMA veljajo za največja evropska priznanja, ki jih lahko osvojijo učbeniki. Podeljujejo jih Mednarodno združenje za raziskave učbenikov in izobraževalnih medijev (IARTEM), Evropsko združenje šolskih založnikov (EEPG) in organizatorji Frankfurtskega knjižnega sejma (AuM).

Mednarodna nagrada ima za Založbo Rokus Klett poseben pomen, saj je serija Maximal pripravljena ne le z mislijo na slovenske učence, pač pa tudi na učence, ki se učijo nemščino v drugih državah po svetu.

Interaktivna učbeniška serija Maximal
Nagrajeno gradivo Maximal za učenje nemščine so soustvarili Giorgio Motta (avtor uspešnic Wir in Magnet), izkušena mednarodna ekipa drugih avtorjev ter svetovalci in evalvatorji – učitelji praktiki iz več držav (Grčije, Srbije, Poljske, Češke in Slovenije). Tiskani učbenik in delovni zvezek odlično dopolnjujejo in nadgrajujejo interaktivne naloge, zabavne animacije, video- in avdioposnetki ter interaktivne igre za ponavljanje in utrjevanje znanja. Učenci prejmejo takojšnjo povratno informacijo o pravilnosti svojih odgovorov, kar ustvarja novo učno dinamiko in spodbudno okolje za učenje po meri 21. stoletja. Vabimo vas k brezplačnemu ogledu interaktivnega učbenika. Več o dogodivščinah junakov serije Maximal si lahko preberete tudi na Facebooku!

Pokličite nas na 080 19 22 ali pišite na splvtAsplvt.lmfuu/tj in poslali vam bomo kodo za 30-dnevni brezplačni dostop do interaktivnega učnega kompleta.

Nadaljevanje serije Maximal
Učnemu kompletu za 7. razred se bo kmalu pridružil komplet Maximal 2 za poučevanje nemščine v 8. razredu. Sestavljen bo iz enakih komponent kot komplet Maximal 1. Na voljo bo že spomladi 2018!

Kratko videopredstavitev serije Maximal in njenih izvirnih digitalnih rešitev najdete tukaj.