Novice

Več novic >> Arhiv

Kjer se življenje začne … med najboljšimi učbeniki v Evropi

15.10.2012

Kjer se življenje začneNa mednarodnem knjižnem sejmu v Frankfurtu so prejšnji teden podelili nagrade za najboljše evropske učbenike. Eno od njih je osvojila naša uspešnica, učbenik Kjer se življenje začne: biologija celice in genetika za biologijo v gimnaziji.

Letos se je na tradicionalno tekmovanje prijavilo 26 založnikov iz 19 držav. Kakovost 50 prijavljenih učbenikov je ocenjevala žirija uglednih mednarodnih strokovnjakov, same nagrade pa veljajo za najprestižnejša evropska priznanja, ki jih lahko osvojijo evropski učbeniki.

Nagrajeni učbenik Kjer se življenje začne ...
Kjer se življenje začne ... obsežne in zahtevne vsebine predstavlja kar se da preprosto, s čimer v dijakih prebuja radovednost in jih seznanja s temeljnimi koncepti sodobne celične biologije in genetike. Učbenik je delo izkušenih avtorjev učbenikov, vrhunskih strokovnjakov in rednih profesorjev na Univerzi v Ljubljani – dr. Marine Dermastia, dr. Radovana Komela in dr. Toma Turka.

Nadaljevanje učbenika že v pripravi!
Po enakem didaktičnem konceptu in načelih, ki so Rokusovemu učbeniku
prinesla nagrado, bosta nastala tudi nadaljevalna dela učbeniške serije: Ekologija in evolucija in Raznolikost živih bitij.

Z veseljem delimo to novico z vami in vas vabimo k ogledu in brezplačni uporabi
elektronske različice učbenika, ki jo najdete na našem portalu z e-učbeniki www.irokus.si.