Novice

Več novic >> Arhiv

Šolske potrebščine

12.03.2013

Z veseljem vam predstavljamo šolske potrebščine Lili in Bine, ki so nastale ob naši učbeniški seriji za prvo triletje. Med njimi so šolski zvezki, barvice, flomastri in peresnica z vsebino – vse to bo na voljo v knjigarnah in na običajnih prodajnih mestih že maja letos!

Pri snovanju potrebščin smo med učiteljicami in učitelji opravili nekaj raziskav, da bodo naše potrebščine kakovostne, cenovno ugodne in povsem prilagojene potrebam pouka v prvem vzgojno-izobraževalnem obdobju. Tako bo od novega šolskega leta učenje s prikupnima junakoma Lili in Binetom še bolj zabavno in ustvarjalno.

Šolski zvezki Lili in Bine

Zvezki Lili in Bine so posebej prilagojeni za delo v prvem vzgojno-izobraževalnem obdobju in obogateni z didaktično vsebino na notranjih straneh naslovnic. Pri izbiri papirja smo bili posebej pozorni na vpojnost, ki bo preprečevala nastajanje madežev med pisanjem, in na ustrezno debelino listov. Hkrati smo se odločili za okolju prijazno rešitev in zvezke izdelali iz zelo kakovostnega 100-odstotno recikliranega papirja s certifikatom.

Zvezki Lili in Bine

Barvice Lili in BineBarvice Lili in Bine

Skupaj z učiteljicami in učitelji smo za prvo vzgojno-izobraževalno obdobje izbrali barvice z večjo debelino (9 mm) in ergonomskim trikotnim oprijemom, ki preprečuje nekontrolirano vrtenje barvic v roki. Posebna 4,3 mm debela mina je odporna proti čezmernemu pritisku otroških rok, hkrati pa zaradi vsebnosti oljnih pastelov omogoča preprosto barvanje že z nežnim pritiskom. Barvice so shranjene v kovinski škatli.

 

 

Flomastri Lili in Bine

Flomastri Lili in Bine

Flomastri intenzivnih in obstojnih barv so shranjeni v lični kartonski škatlici. Širše konice so oblikovane tako, da se debelina črte lahko spreminja glede na nagib flomastra med risanjem ali pisanjem. Barve so pralne in zdravju neškodljive ter zato še posebej prijazne za uporabo.

 

 

Peresnica Lili in Bine

Peresnica Lili in BineZelo praktična peresnica z dvema zadrgama vsebuje osnovni nabor potrebščin, ki jih potrebuje vsak otrok v prvem vzgojnoizobraževalnem obdobju:

  • barvice Lili in Bine (12 kosov) 
  • flomastre Lili in Bine (12 kosov)
  • svinčnik HB s trikotnim oprijemom (1 kos)
  • svinčnik 2B s trikotnim oprijemom (1 kos)
  • radirko Maped (1 kos)

Poleg tega nabora je v peresnici še dovolj prostora za druge nujne dodatke: nalivno pero, brisalnik in ravnilo.