Novice

Več novic >> Arhiv

National Geographic Slovenija nagrajen!

10.09.2014

V veliki konkurenci vseh (40) lokalnih izdaj revije National Geographic je bila za najboljšo naravoslovno reportažo razglašena zgodba »Podvodni svet« vrhunskega slovenskega podvodnega fotografa Boruta Furlana, ki je bila julija 2013 objavljena v reviji National Geographic Slovenija; v celoti jo lahko preberete na spodnji povezavi.

Podvodni svet, NG SlovenijaMed 15 lokalnimi izdajami revije National Geographic Junior, ki je namenjena mladim bralcem, sta bila nagrajena kar dva slovenska prispevka. Nagrado za najboljšo lokalno reportažo so prejeli »Naši mestni sostanovalci«, za katere je besedilo prispeval Marjan Žiberna, izvrstne fotografije živali pa so delo Mateja Vraniča. Članek je bil objavljen maja 2013. Nagrado za najboljše oblikovanje pa je slovensko uredništvo dobilo za reportažo »Mesojede rastline«, ki sta jo napisala Carl Zimmer in Alenka Marinček, oblikovala pa jo je Elizabeta Jazbec. Članek je bil objavljen v posebni ekoštevilki aprila 2013. Nagrajeni reportaži lahko preberete na spodnjih dveh povezavah.

Mesojede rastline, NG Junior

Naši mestni sostanovalci, NG Junior

Maruša Kmet, direktorica Založbe Rokus Klett, je ponosna na tri odličja za slovenski izdaji revij National Geographic Slovenija in National Geographic Junior.