Novice

Več novic >> Arhiv

Zlato mednarodno priznanje za interaktivni učbenik Biologija 8 iRokus+

10.10.2014

nagrada BELMA

S ponosom vam sporočamo, da smo 9. oktobra 2014 na mednarodnem knjižnem sejmu v Frankfurtu prejeli prestižno odličje. Interaktivni učni komplet Biologija 8 iRokus+ je osvojil zlato nagrado Best European Learning Materials Award (BELMA) v kategoriji digitalnih učnih gradiv in se tako tudi na mednarodni ravni postavil v sam vrh. Nagrada pomeni potrditev, da v Založbi Rokus Klett razvijamo vrhunska izobraževalna gradiva, in je tudi dodatna spodbuda za pospešeno uresničevanje naše vizije, da postanemo ne le vodilni ponudnik interaktivnih izobraževalnih gradiv v Sloveniji in jugovzhodni Evropi, ampak tudi pomemben razvijalec interaktivnih izobraževalnih gradiv širše v Evropi in zunaj nje.

Najprestižnejša evropska priznanja za učna gradiva
Letos je bilo na tradicionalno tekmovanje s podelitvijo nagrad na Frankfurtskem knjižnem sejmu prijavljenih 62 učnih kompletov 30 založnikov, od tega 24 v kategoriji digitalnih učnih gradiv. Njihovo kakovost je ocenjevala strokovna žirija, sestavljena iz uglednih raziskovalcev učbenikov, same nagrade pa veljajo za največja evropska priznanja, ki jih lahko osvojijo učbeniki.

Interaktivni učni komplet Biologija 8 iRokus+
Nagrajeno gradivo za biologijo v osmem razredu smo zasnovali v sodelovanju z National Geographicom. Interaktivni učbenik vsebuje pregledno oblikovane interaktivne strani in prinaša temeljito vizualizacijo vsebine, ključno za razumevanje učne snovi na področju biologije. Uporablja ga že kar 169 osnovnih šol, kar pomeni 37 odstotkov vseh slovenskih šol oz. 6840 osmošolcev. Vabimo vas k ogledu predstavitvenega filma in k brezplačnemu ogledu interaktivnega učbenika; najdete ju tukaj. LINK na www.irokusplus.si/predstavitev.

Pokličite nas na 080 19 22 ali pišite na nika.mikyska@rokus-klett.si in poslali vam bomo kodo za 30-dnevni brezplačni dostop.

Širitev interaktivne serije iRokus+
Biologija 8 iRokus+ postavlja nov standard za snovanje interaktivnih gradiv – ne le pri nas, marveč tudi v svetu. V prihodnje se bodo Biologiji 8 v zbirki iRokus+ pridružili tudi interaktivni kompleti za biologijo v 9. razredu ter za fiziko in kemijo v 8. in 9. razredu. Sodelovanje z National Geographicom in nagrada nam tudi širše odpirata vrata za širitev bogatega založniškega znanja na mednarodne trge.

Fotogalerija