Novice

Več novic >> Arhiv

Obiščite nas na 30. slovenskem knjižnem sejmu

21.11.2014

Vabimo vas na jubilejni, 30. slovenski knjižni sejem, ki bo potekal v Cankarjevem domu od 26. do 30. novembra. Na njem se bo, tako kot vsa leta doslej, predstavila tudi naša založba. Pričakujemo vas na treh razstavnih prostorih in spremljevalnih dogodkih.

  • V Veliki sprejemni dvorani (V-10) pod velikim rumenim okvirjem bomo predstavili revijo National Geographic Slovenija, ki z odličnimi zgodbami priznanih fotografov z vsega sveta že 126 let navdušuje bralce po vsem svetu, ter nova vrhunska izobraževalna gradiva Biologija 8 iRokus+, serijo Radovednih pet in deželo Lilibi, ki jih boste lahko tudi preizkusili na tabličnih računalnikih.
  • V Veliki sprejemni dvorani (V-21) bomo za vse poznavalce in ljubitelje slovenske kulturne dediščine prvič na ogled postavili novo, priročnejšo izdajo knjige Potice iz Slovenije, pa tudi dodatna gradiva za boljše ocene ter splošne in šolske slovarje PONS.
  • V 2. preddverju (2P-8), kjer smo za vas pripravili bogat nabor izdaj za znanje po posebej ugodnih cenah, že od 1 EUR dalje.

Ker pa se velike misli oblikujejo in zaiskrijo v debati in ob dobri hrani, vas vabimo, da se nam pridružite tudi na spremljevalnih dogodkih.

Radovednih petŠOLSKI KNJIGOSLED
Velika sprejemna dvorana (V-10), 26.–28. 11. 2014
Spoznajte Radovednih pet!
Na tabličnih računalnikih boste spoznavali najsodobnejšo učno serijo Radovednih pet, ki je namenjena učenju v 4. razredu. Serijo, ki je obogatena z videoposnetki in animacijami, odlikuje premišljena medpredmetna usklajenost, ki učencem omogoča lažje povezovanje in nadgrajevanje znanja z različnih področij, posledica tega pa je lažje učenje. Vsi mentorji, ki bodo obiskali razstavni prostor, bodo v zahvalo za obisk prejeli tudi darilo (torbo, blok, pisalo).

Potice iz SlovenijeKULINARTFEST
Drugo preddverje, četrtek, 27. 11., ob 18.30
LePotice v inovativnih sladkih in slanih prigrizkih
Avtor prof. dr. Janez Bogataj bo predstavil novo, priročnejšo izdajo knjige Potice iz Slovenije. V njej je vse, kar morate vedeti, preden spečete najboljšo potico – in se za vedno zaljubite v enega njenih okusov. Tokrat bo kraljico med sladicami predstavil inovativno, v obliki »finger food« prigrizkov, skupaj z Janjo Štrumbelj, avtorico miniaturnih lePotičk, in s priznanim kuharjem gostilne Na gradu Damjanom Finkom, ki bo te kulinarično začinil s slanimi in sladkimi dobrotami.

FORUM ZA OBISKOVALCE
Drugo preddverje, 29. 11. ob 16.15
Marko Masterl in National Geographic Slovenija
Vrhunski fotograf Marko Masterl prihaja s Kočevskega, iz skrivnostne gozdnate dežele na jugu Slovenije. Narava ga zanima že od nekdaj. Sodeluje pri svetovnem projektu »Meet Your Neighbours«, ki je namenjen povezovanju ljudi z naravo. V reviji National Geographic Slovenija je objavil že več prispevkov. Na predavanju bo s projekcijo fotografij predstavil svoje delo in vas popeljal v svet fotografij.

Veselimo se srečanja z vami!