Novice

Več novic >> Arhiv

Mednarodna nagrada za Rokusovo fiziko

12.10.2010

V vsakoletnem tekmovanju sodelujejo učbeniki šolskih založnikov, ki so izšli v zadnjem koledarskem letu. Njihovo kakovost ocenjuje žirija, v kateri zasedajo raziskovalci učbenikov, večinoma univerzitetni profesorji  iz različnih držav (Norveške, Nemčije, Velike Britanije, Italije, Francije, Estonije, Nizozemske in Danske).

Nagrajeni učbeniški komplet so napisali učitelji fizike: Ambrož Demšar, Đulijana Juričić, Valentina Mlakar in Vasja Kožuh, urednik Založbe Rokus Klett in učitelj fizike.

V utemeljitvi nagrade za učbeniški komplet Zakaj se dogaja? Sile in energija je žirija med drugim poudarila, da je gradivo sodobno in pregledno oblikovano. Vključuje vrhunske fotografije, ilustracije ter grafične prikaze, ki so premišljeno povezani z vsebino. Poudarek je na zabavnem učenju in povezavi fizike z vsakdanjim življenjem, kar je odlična motivacija za učence. Gradivo prinaša tudi velik nabor raznolikih nalog, vaj in poskusov in tako omogoča uspešno delo učencem z različnimi učnimi stili, interesi in zmožnostmi.

ZakajSeDogaja

Učbenik lahko prelistate TUKAJ!