Novice

Več novic >> Arhiv

Best in the World

23.06.2015

Na mednarodnem izboru za najboljše kulinarične knjige Gourmand Cook Book Awards, ki ga je ob 20-letnici svojega delovanja priredilo mednarodno združenje Gourmand, je bila monografija Vina Slovenije avtorjev prof. dr. Janeza Bogataja in dr. Julija Nemaniča, izdana pri Založbi Rokus Klett, nagrajena kot najboljši vinski vodnik na svetu v kategoriji knjig s področja vina in vinske kulture.

Nagrado je 10. junija v kitajskem Jantaju podelilo združenje Gourmand International. S tem se je bogati zbirki Gourmandovih nagrad pridružila še ena prestižna nagrada; tako jih ima Založba Rokus Klett skupaj že pet.

Nagrade gourmand so prejele naslednje Rokusove monografije:

Vina Slovenije, prof.dr. Janez Bogataj, dr. Julij Nemanič–zanajboljši vinski vodnik na svetu (2004),

Kuhinja Slovenije,prof. dr. Janez Bogataj,dr. Julij Nemanič,Slavko Adamlje –zanajboljšo knjigo na področju hrane in pijač (2006),

Mojstrovine s kranjsko klobaso iz Slovenije, prof.dr. Janez Bogataj–za najboljšo knjigo na področju kuharskih knjig, ki se osredotočajo na eno sestavino (Single Subject)(2012),

Potice iz Slovenije,prof. dr. Janez Bogataj – za najboljšo knjigo v kategoriji Best Eastern European Cuisine Cookbook (2014).