Novice

Več novic >> Arhiv

National Geographic Junior prejel nagrado!

12.11.2010

Nagrada Netko 2010 za najboljšo poslovno in upravno spletno stran v Sloveniji je namenjen podjetjem, ustanovam, uradom, skupnostim ter posameznikom, ki izstopajo s kakovostjo svojih spletnih strani. Nagrado podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije - Združenje za informatiko in telekomunikacije v sodelovanju z Ministrstvom za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo.

V sodelovanju s Centrom za varno uporabo interneta Safe.si je bila letos prvič podeljena tudi nagrada za najbolj prijazno spletno vsebino za otroke med 6 in 12 let. Zmagovalec je postal spletna stran www.junior.si – spletna stran revje National Geographic Junior, ki jo izdaja Založba Rokus Klett. Slovenski zmagovalka se bo avtomatsko potegovala tudi za Evropsko nagrado odličnosti za otrokom prijazne spletne vsebine, ki jo razpisuje Evropska komisija in Insafe.

Žirijo je naši spletni strani navdušilo predvsem spodbujanje otrok k sodelovanju. Stran namreč otroke vabi, da postanejo »Juniorjevi ambasadorji UNICEF.-a«, da sodelujejo v fotografskih, likovnih natečajih in kvizih, pišejo popotne dnevnike in jih objavljajo na strani. Posebno zanimiva in primerna za mlajše otroke pa se jim je zdela igra Juniorjev ekopotep, kjer se otroci prek igre učijo o naravnih pojavih, ogroženih živalih in redkih rastlinah Slovenije.

Več na http://netko.gzs.si/slo/nagrajenci.

podelitev
Slovesno podelitev v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije je povezoval
duhoviti Peter Poles.

podelitev 2
Samo Hribar Milič, generalni direktor GZS, ob uvodnem nagovoru.

podelitev3
Irena Cerar, odgovorna urednica revije National Geographic Junior, ob prejemu nagrade.