Novice

Več novic >> Arhiv

Prejeli nacionalno nagrado programa arhitektura in otroci Zlata kocka za tiskani medij

14.02.2011

Kje pa ti živiš je prva slovenska slikanica o arhitekturi, namenjena otrokom med 4. in 8. letom starosti, zelo poljudno in jasno sledi vzgojno-izobraževalnim ciljem: predstaviti prostore, namenjene bivanju, arhitekturne objekte in njihovo vlogo v širšem grajenem okolju. Knjiga podaja znanja o posameznih delih hiš, vrstah zgradb, o arhitekturi in grajenem okolju in s tem mladim bralcem ponuja osnovno informacijo. Lahko je pripomoček pedagogom in staršem pri spoznavanju zgradb v povezavi z načeli varstva okolja in kulturne raznovrstnosti. Knjiga se navezuje na razpoznavne vizualne komponente lokalnega prostora, kar omogoča lažje razumevanje družbenih, ekonomskih in ekoloških značilnosti grajenega okolja.

Žirijo je navdušilo, da slovenski prvenec arhitekturne knjige za otroke zgledno predstavlja glavne značilnosti stanovanjskih grajenih okolij in osnovne arhitekturne pripovedi.

S prejemom nacionalne nagrade Zlata kocka pa je slikanica Kje pa ti živiš? nominirana tudi za svetovno nagrado Golden Cubes, ki jo bodo podelili jeseni v Tokyu.