Novice

Več novic >> Arhiv

Vabljeni na knjižni sejem

23.11.2015


Vabimo vas na 31. slovenski knjižni sejem, ki bo potekal v Cankarjevem domu od 25. do 29. novembra. Na njem se bo, tako kot vsa leta doslej, predstavila tudi naša založba. Veselimo se srečanja z vami na treh razstavnih prostorih in spremljevalnih dogodkih.

 • V Veliki sprejemni dvorani (V-10) bomo pod velikim rumenim okvirjem predstavili revijo National Geographic Slovenija, ki jo odlikujejo vrhunske fotografije najbolj priznanih fotografov z vsega sveta in tudi iz Slovenije, ter nova vrhunska izobraževalna gradiva iRokus+, serijo Radovednih pet in portal Lilibi, ki jih boste lahko tudi preizkusili na tabličnih računalnikih. V soboto, 28. novembra, med 10. in 12. ter med 14. in 16. uro in v nedeljo, 29. novembra, med 10. in 12. uro pa bomo še posebej razveselili mlade bralce z branjem pravljic in poslikavami obraza.
 • V Veliki sprejemni dvorani (V-21) bomo za vse poznavalce in ljubitelje slovenske kulturne dediščine na ogled postavili edinstveno monografijo Mojstrovine s kranjsko klobaso avtorja prof. dr. Janeza Bogataja ter omogočili njen nakup po zelo ugodni ceni. Monografija je od leta 2011 dalje nosilka nagrade najlepša slovenska knjiga, od leta 2012 nagrade združenja Gourmand International za najboljšo knjigo na področju kuharskih knjig, ki se osredotočajo na eno sestavino, na letošnjem Frankfurtskem knjižnem sejmu pa je s strani združenja Gourmand International prejela še nagrado gourmand best of the best (1995–2014) kot najboljša kuharska knjiga o jedeh iz mesa.
 • V 2. preddverju (2P-8) pa smo za vas pripravili bogat nabor izdaj za znanje po posebej ugodnih cenah, že od 1 EUR dalje.

Vabimo vas, da se nam pridružite tudi na spremljevalnih dogodkih:

 • ŠOLSKI KNJIGOSLED - Spoznajte Radovednih pet!
  Velika sprejemna dvorana (V-10), 25.–29. 11.

  Na tabličnih računalnikih boste spoznavali najsodobnejšo učno serijo Radovednih pet, ki je namenjena učenju v 4. in 5. razredu. Serijo, ki je obogatena z videoposnetki in animacijami, odlikuje premišljena medpredmetna usklajenost, ki učencem omogoča lažje povezovanje in nadgrajevanje znanja z različnih področij, posledica tega pa je lažje učenje.

  Za učence smo pripravili dve zabavni tekmovanji Znam več z junaki serije Radovednih pet: matematično tekmovanje v POŠTEVANKI in tekmovanje iz slovenščine v poznavanju BESED NAGAJIVK.

  Zmagovalci tekmovanja bodo prejeli simbolično nagrado iz zbirke Znam za več po lastnem izboru.

 • KRANJSKA KLOBASA, ZAŠPILJENO DOBRA OD 1896
  Velika sprejemna dvorana (V-10), 27. 11. od 17. do 18. ure

  Mojstrovine s kranjsko klobasoV obliki »finger food« prigrizkov s kranjsko klobaso se bo obiskovalcem predstavil chef Robert Gregorčič, eden izmed 16 izkušenih kuharjev priznanih gostiln in restavracij, ki so paleto ustvarjalnih kulinaričnih mojstrovin predstavili v doma in na tujem nagrajeni monografiji Mojstrovine s kranjsko klobaso iz Slovenije.

 • FORUM ZA OBISKOVALCE - Zgodbe National Geographica skozi oči fotografa Arneja Hodaliča
  Drugo preddverje, 28. 11. ob 18.00

  Arne HodaličOdlične zgodbe, kakor jih je ujel objektiv najboljših fotografov sveta, že dolgo navdušujejo. Revijo z znamenitim rumenim okvirjem bere danes več kot 60 milijonov bralcev po vsem svetu. Slovensko izdajo revije vsak mesec popestri tudi zgodba, ki je tematsko povezana s Slovenijo, krasijo pa jo posnetki vrhunskih slovenskih fotografov. Kako zasnovati odlično zgodbo, da bo zasnovana v skladu z merili National Geographica in tako primerna za objavo v reviji, bo obiskovalcem predstavil Arne Hodalič, fotoreporter, predavatelj in urednik fotografije National Geographica Slovenija.


Veselimo se srečanja z vami!

Založba Rokus Klett