Novice

Več novic >> Arhiv

Mednarodna nagrada National Geographica za mladega slovenskega fotografa

01.02.2016

Na sedežu društva National Geographic Society v Washingtonu so razglasili zmagovalce mednarodnega fotografskega natečaja, na katerem sodelujejo mladi bralci revije National Geographic Kids ter njenih 11 mednarodnih licenčnih izdaj po vsem svetu. Med več kot 17.500 sodelujočimi fotografijami je drugo mesto v kategoriji Neverjetne živali osvojil devetletni Julij Kopilović iz Ljubljane s fotografijo Velikan.

Julij Kopilović - VelikanJulij Kopilović: Velikan

Natečaj je, tako kot vsako leto, potekal dvostopenjsko – najprej po posameznih državah (v Združenih državah Amerike, Avstraliji/Novi Zelandiji, Bolgariji, Egiptu, Indoneziji, Nemčiji, Sloveniji, Turčiji, Združenem kraljestvu ter na Kitajskem, Nizozemskem in Portugalskem), nato pa še na mednarodni ravni. Skupaj je na natečaj prispelo več kot 17.500 fotografij, kar je največ doslej.

Fotografski natečaj slovenske revije National Geographic Junior, ki je letos potekal že enajsto leto, je prvi otroški natečaj, ki ga je National Geographic organiziral kjer koli na svetu, in je povsem slovenska zamisel. Kaj kmalu je tovrstna oblika spodbujanja mladih fotografov pridobila privržence tudi v drugih uredništvih National Geographica po svetu. Leta 2008 je natečaj prerasel v mednarodni fotografski natečaj National Geographica za otroke.

Sporočilo za javnost in fotografije najdete na spodnjih povezavah.

Sporočilo za javnost
Fotografija Velikan Julij Kopilović
Fotografije
 
Pogoje uporabe fotografij in logotipa natečaja najdete tukaj.

Dodatne informacije:
Irena Cerar, odgovorna urednica revije NG Junior
GSM: 041 880 880; e-pošta: jsfob/dfsbsAsplvt.lmfuu/tj