Novice

Več novic >> Arhiv

Knjiga Jezični možje I Zmagovalka sejma v Minsku

27.10.2016

PriznanjeZ veseljem vas obveščamo, da je knjiga dr. Kozme Ahačiča Jezični možje – Zgodba o slovenskem jeziku, ki je lani izšla pri Založbi Rokus Klett, zmagala na knjižnem sejmu v Minsku. Knjiga je prejela priznanje za najboljšo otroško knjigo v slovanskem jeziku s področja zgodovine in kulture slovanskih narodov.

Kaj navdušuje v knjigi Jezični možje?
Zgodba o slovenskem jeziku je prvo delo te vrste na Slovenskem. Na duhovit in preprost način skozi ilustrirano zgodbo popelje v zgodovino slovenskega jezika. Kako se je razvila slovenščina in zakaj je danes takšna, kakršna je? Zakaj Slovencem jezik toliko pomeni?

Preberite, kako so govorili in pisali slovenščino v preteklosti ter kakšno vlogo so imeli pri tem »jezični možje«. Izvirnost in preprost opis zgodovine slovenskega jezika bosta pritegnila tako mlade kot tudi odrasle bralce, kakor sta pritegnila in prepričala strokovno žirijo knjižnega sejma.

Jezični možjeOdlične recenzije!
Vabimo vas, da preberete tudi recenziji knjige prof. ddr. Igorja Grdine in prof. dr. Marka Stabeja.

Ugodna ponudba ob naročilu knjige do 30. novembra 2016
Knjigo Jezični možje – Zgodba o slovenskem jeziku lahko do 30. novembra 2016 na www.knjigarna.com naročite z več kot 30-odstotnim popustom.

Redna cena: 15,90 EUR
Akcijska cena: 9,90 EUR