Novice

Več novic >> Arhiv

Nagrajena knjiga Kje pa ti živiš?

14.12.2011

Priznanje zlata hruška
Kje pa ti živiš?
, ki je delo avtoric Žive Deu in
Bare Kolenc ter ilustratorja Damijana Stepančiča, je dobitnica priznanja Zlata hruška 2011 v kategoriji izvirna slovenska mladinska poučna knjiga in bo kot taka objavljena v Priročniku za branje kakovostnih mladinskih knjig 2011: pregled knjižne produkcije za mladino iz leta 2010, ki ga vsako leto pripravlja Mestna Knjižnica Ljubljana - Pionirska v sodelovanju z različnimi strokovnjaki in ustanovami s področja mladinske književnosti in knjižničarstva.

Kje pa ti živiš je prva slovenska slikanica o arhitekturi, namenjena otrokom med 4. in 8. letom starosti, zelo poljudno in jasno sledi vzgojno-izobraževalnim ciljem: predstaviti prostore, namenjene bivanju, arhitekturne objekte in njihovo vlogo v širšem grajenem okolju. Knjiga podaja znanja o posameznih delih hiš, vrstah zgradb, o arhitekturi in grajenem okolju in s tem mladim bralcem ponuja osnovno informacijo. 

Slikanica o arhitekturi je bila že ob izidu deležna velike pozornosti strokovne javnosti in nagrajena z nagrado Zlata kocka 2011, Pionirsko pa je prepričala z izvirnim pristopom predstavljanja
znanja. 

Obrazložitev nagrade