Novice

Več novic >> Arhiv

Založba Rokus Klett praznuje 20-letnico

23.11.2011

22. novembra je Založba Rokus Klett v družbi skoraj 600 sodelavcev in prijateljev slavnostno praznovala svojo 20-letnico.

Goste so nagovorili dr. Michael Klett, glava družine Klett in predsednik nadzornega sveta založbe Ernst Klett Verlag, gospod Samuel Žbogar, minister za zunanje zadeve Republike Slovenije, in gospod Rok Kvaternik, ustanovitelj Založbe Rokus Klett in regijski direktor skupine Klett za vzhodno Evropo in Turčijo.

Ob izbranih vinih in odlični glasbi Nuše Derenda je prof. dr. Janez Bogataj predstavil tudi jubilejno monografijo, kakršne še ni bilo in kakršne ne bo več – Mojstrovine s kranjsko klobaso iz Slovenije, ki je prav na dan praznovanja prejela nagrado za najlepšo slovensko knjigo.

Za kulinarično plat dogodka so poskrbeli najboljši slovenski kuharji iz devetih priznanih restavracij, ki so pripravili inovativne jedi s kranjsko klobaso – s sladicami vred.

Slavnostna akademija je sklenila vsakoletno tradicionalno druženje vseh zaposlenih v založbah Skupine Klett v vzhodnoevropski regiji (Klett – Region EE Summit), ki je letos potekalo v Sloveniji.

Sporočilo za javnost >>


Fotografije: Manca Juvan