Novice

Več novic >> Arhiv

Interaktivni učni kompleti nove generacije iRokus+

09.02.2017

iRokus+ je zbirka interaktivnih učnih gradiv za naravoslovne predmete za osnovno šolo. Nastala je v Založbi Rokus Klett v sodelovanju z National Geographicom in ob podpori strokovnjakov iz Laboratorija za telekomunikacije s Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani.

Zbirka iRokus+ je zasnovana po konceptu t. i. kombiniranega učenja (blended learning) – tesno povezuje uporabo interaktivnih učbenikov in tiskanih učnih gradiv. Po dveh letih od izida prvega kompleta (Biologija 8 iRokus+) vsebuje zbirka že osem kompletov za naravoslovne predmete: biologijo, fiziko, naravoslovje in kemijo. Zbirka vključuje že 6463 multimedijskih in interaktivnih elementov, povezanih v logično in pregledno strukturo interaktivnih učbenikov ter nadgrajenih s sistemom za vodenje učnega procesa (Learning Management System). Vse to prispeva k novi učni dinamiki in ustvarja spodbudno okolje za raziskovalno učenje po meri 21. stoletja.

Leta 2014 je Biologija 8 iRokus+ na prestižnem tekmovanju za najboljša evropska učna gradiva (BELMA*) prejela zlato nagrado v kategoriji digitalnih učnih gradiv.

Kratko videopredstavitev o zbirki iRokus+ si lahko ogledate spodaj!

*Nagrade BELMA (Best European Learning Materials Award) podeljujejo Mednarodno združenje za raziskave učbenikov in izobraževalnih medijev (IARTEM), Evropsko združenje šolskih založnikov (EEPG) in organizatorji Frankfurtskega knjižnega sejma.