Novice

Več novic >> Arhiv

Simpozij za slovenščino

13.02.2017

simpozij za slovenščino

Spoštovane profesorice, spoštovani profesorji slovenščine!

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na tradicionalnem simpoziju za slovenščino, tokrat z naslovom Od besedila do sporočila – poučevanje književnosti v osnovni šoli. Potekal bo v soboto, 18. marca 2017, v Kongresnem centru Brdo pri Kranju in je kot podpora pri poučevanju namenjen vsem, ki slovenščino poučujete z gradivi naše založbe.

Priznani strokovnjaki nam bodo spregovorili o didaktičnih načelih in sodobnih smernicah za poučevanje književnosti. Odkrivali bomo, kako branje spreminja možgane, zakaj je dramsko besedilo lahko privlačno in kako ravnati pri učencih z učnimi težavami. Dotaknili se bomo tudi uresničevanja čezpredmetnih ciljev pri pouku književnosti in domoljubja v slovenskih umetnostnih besedilih. Strokovno izobraževanje bo podkrepljeno z odprtim pogovorom z dr. Petrom Svetino in Boštjanom Gorencem - Pižamo, v katerem bomo iskali odgovore na vprašanje, kako pristopiti k mlademu bralcu.

Srečanje bo potekalo od 8.15 do 14.30. Program in povzetke predavanj ter kratke življenjepise predavateljev si lahko ogledate na spodnjih dveh povezavah.

Program >> 

darilo

Povzetki predavanj >>

DARILO ZA VAS!
Udeleženci simpozija boste prejeli potrdilo o udeležbi in praktičen blokec s pisalom v lični torbi. 

KOTIZACIJA
Kotizacija za zgodnje prijave – do petka, 3. marca – znaša 14,90 EUR in vključuje strokovni program, gradivo za udeležence, pogostitve in kosilo. Po tem datumu kotizacija znaša 19,90 EUR. Plačilo kotizacije je pogoj za udeležbo. V primeru neudeležbe na simpoziju ali ob odjavi udeležbe po 14. marcu 2017 kotizacije ne bomo mogli vrniti.

PRIJAVITE SE!
Prijave sprejemamo prek spleta, saj je ta način okolju prijaznejši. Kliknite na spodnjo povezavo in izpolnite obrazec. Vaše prijave pričakujemo do srede, 15. marca 2017, oziroma do zapolnitve prostih mest.

Prijavnica >>

Prijazno vabljeni v našo družbo!